İngiltere de ( Britanya Krallığı ) süresiz oturum izni ve vatandaşlık şartları duyurusu:

İngiltere de ( Britanya Krallığı ) süresiz oturum izni ve vatandaşlık şartları duyurusu:
Britanya Krallığı Vize Departmanı Duyurusu 22.02.2007

Vizerehberiniz.com'dan not: Bu bilgiler sadece şartlarlar ilgili bilgiler olup hangi evraklar lazım olduğu bildirilmemektedir. Britanya Krallığı Vize Departmanında yapılmış olan bir duyuru olup sadece Türkiye ye yönelik değildir!.

Birleşik kralıik`ta vatandaşlık başvurusu için aşağıdaki şartlardan birisi aranmaktadır:

HSMP programıyla 5 sene

Work Permit izniyle 5 sene
Eş veya partnerin artık 2 sene Britanya vatandaşı olması
Eş veya partner artık 2 senedir AB vatandaşıdır
İşadamı vizesiyle 5 sene
Yatırımcı vizesiyle 5 sene
Tek temsilci vizesiyle 5 sene
Yenilikçi programıyla 5 sene
Britanya da yasal olarak 10 sene bulundukta
Britanya da 14 sene bulundukta
Ülkede bulunmanizin nedenleri:

Eşiniz veya partneriniz artık 2 senedir Britanya vatandaşı ise.
5 sene profesyonel muhaceret programıylasınız Yasal olarak 10 sene.
Yasadışı 14 sene.

Bundan ilave dil bilmeniz ve Britanya da yaşamla ilgili bilgilere sahip olmanız hakkında sinava katılmanız gerekmektedir.
Siz Britanya da temelli oturum hukuku alabilirsiniz (Indefinite Leave to Remain)

Evlilik vizesi

Bu vizeyle BK ta olan ve orada oturan ferdin eşi yasal olarak ulkeye gelebilmektedir

Goçmenlik hizmeti eşlere vize verilmesi hallerine titiz davrandıklarından bu hususta gerekli şartlara uyulmalıdır.

Dilekçenin verilmesi suresinden once eşler evli olmalı 4 yil suresinden az olmayarak beraber oturmalıdırlar
Eşler önceleri gerçekten birbirleriyle buluşmuş durumdalar
Eşler ileride beraber oturmakla nikahlarını surdurmelidirler
Eşler toplumsal kurumların yardımından faydalanmayarak kendi geçimlerini sağlamalıdırlar
Dilekçeye her bir maddeye göre belgesel kanıtlar eklenmelidir

Vize alma prosedürünün en önemli tarafı gocmenlik görevlisinin alınan bilgiyi kanıtlamak amacıyla her bir eşle görüşme yaparak ona sorular sormasıdır.Vizenin alınmasında başarılı sonuç sunulan belgeler ve goruşme sonuçlarina baglidır.

Partnerligin boyle bir şeklini Avrupa Birliginin muhaceret yasası ongormektedir.

Boylece avrupa kanunları partner ilişkilerini kanuni nikah olarak kabul etmektedir.

Partner eşini BK a oturmak için davet edebilmektedir.Ülkeye giriş izni aile bireyi vasfıyla verilmektedir.

Bu kategori şahıslar kendi medeni eslerini yanlarına çagirabilirler:

BK ta olan ve orada temelli oturan şahislar
Avrupa Birliyince sunulan antlaşmadaki hukukları yuruten Avrupa Birligi ulkesi vatandaşi
BK ta kısıtlı sure için yaşamak iznine sahip olanlar ogrenci, çalışmakta olan turistler ve stajyer dışındakiler(Work Permit) (Training & work experience scheme).
Partnerlerin ilişkilerini kanıtlayacakKanuni nikahla bagli genelde bulunan belgelerin bulunmaması nedeniyle ulkeye giriş için izin alma işlemlerine başvurularda çok dikkatli davranmalısınız.

Bu durumda goc yapma konusunda uzman hukukçuyla danışmanız gerekmektedir

Nisanlilik vizesi

Bu vize BK a ulkede yaşayan ve temelli oturma izni olan şahısla nikah yapmak amacıyla gelenler içindir.

Genelde 6 aylık bir sure için verilmektedir.

Nikah yapılana kadar egitim almak,çalışmak ve biznes yapmak yasaktır.

Bu yasak nikah baglandıktan sonra ve statuyu evli statune degiştirdikten sonra kaldirilmaktadir.

Kendinizi ve geçindirmekte olduğunuz kişilerin geçimlerini saglayabilmeniz için belirli geçimliginiz olmalıdır.

Nikah yapıldıktan sonra hukumet yetkililerine bu olayı kanıtlayacak gerekli evraklar sunulmalıdır.

Eger nikah her hangi bir nedenle gerçekleştirilmediyse Britanya yi terk etmek durumundasiniz.

Akrabalık ilişkileri

Aile misafiri vizesi Britanya da yaşamak ta olan akrabaları ziyaret etme halleri için verilmektedir

Genelde 6 ay suresi için verilmektedir.

Ülkede bulundugu muddetçe aile misafirlerinin eğitim alması çalışması ve özel is yapması yasaktır.

Süre dolduktan sonra ulkeyi terketmelidirler.

Ülkeyi terketmeleri için ellerinde para bulundurmalidirlar.

Misafirler kendileriyle geçindirmekte oldukları kişileri davet edemezler ve vize surelerini uzatamazlar,ama bunu isteyebilirler.

Boyle bir vizesi olanlar için ileride Britanya da oturmak ve muhaceret statulerinin degiştirilmesi yasaktır.Bilgilerinize sunulur.

joomla visitor

Free business joomla templates